Serien 2013 rullade vidare. Tjörnarp skulle denna Fredagkväll 19:e April besöka ett lag man tidigare spelat jämnt och varit likbördigt med. Man mötte även dessa på försäsongen för ett par veckor sen.

Man hade nån man borta, såsom Chrille som blev horribelt utvisad i premiären och tyvärr även Kristoffersson som ej kunde närvara.

Istället hade man två nyförvärv på plats, Joel och Sebbe. Välkomna!

Hb: Samuel  Mb: Snorle Mb: Timtom Vb: Johannes

Hm: Joel Cm: Åge Cm: Lino Vm: Richard

Anf: Lillis Anf: Mattis

Bänk: Coach L, Sebbe, Anton

Det första man kunde konstatera var att det blåste, ja det inte bara blåste. Det blåste så in i helvete, vilket TBOIF skulle få medfara än mer när de i 1:a halvlek skulle spela i den smått absurda motvinden.

Matchen drog igång och hemmalaget VT tog tag i spelet. Vinden ställde till det rätt kraftigt för Tjörnarp, samtidigt som man hamnade lite snett på det i närkamper och den biten redan från början.

7-8 min in i matchen kliver Åge in och utdelar en av ett par rejäla, men klockrena tacklingar denna match, klockrent på boll. Motståndarpajas svarar med att sätta upp sulan. Domaren lyckas med att missa och samtidigt inte missa situationen. Inget kort delas ut - ofattbart nog ut, men bägge spelarna får en tillsägelse. Vad var det du ville stävja? Antingen ser du hela förloppet eller så får du skita i det, rövbyxa.

Nåväl, bollar flyger till höger och vänster. Fasta situationer så som mestadelen inkast präglar det hela rätt mycket överlag. VT tar runt matchminut 12-13 ledningen med 1-0, friläge som placeras förbi Ellos i mål och in i nät.

Surt men Tjörnarp svarar relativt snabbt med att bollen kommer fram till Lillis, som kliver förbi sin spelare ut till vänster och får ett bra läge och drar till med den notoriska vänstern, tyvärr går bollen en liten bit över. En bra träff annars.

Det är för övrigt på vänster sida som Tjörnarp skapar sitt offensiva i 1:a. Richard gör överlag en fin match och med vänsterdojan utför han flera bra aktioner. Såsom en boll i djupet även denna mot Lillis, som i dålig vinkel försöker få in bollen men målvakten är bra med och plockar in bollen.

VT skapar något läge senare här och var, inget som känns jättefarligt rent spontant, men 2-0 kommer och det på hörna. Hörna från höger, nick från Torup spelare som vidareskarvas av annan spelare i samma lag i nät.

Vid detta tillfälle kände jag mig som en tv i början av 90 talet, när programtablån rullat ut och myrornas krig sen skulle ta över skeendet fram tills nån obskyr förmåga skulle slösnacka in nästa dags början i takt med att folk drog på sig underkläderna och klev ut i nya 24 timmar.

Eh ja, åter till matchen. Tjörnarp har i slutet av 1:a en jättechans att komma tillbaka i matchen. Hörna från Åge från höger, bollen in i vimlet framför Torups mål. TBOIF:are på bollen, nära mållinjen. Vi vid sidlinjen ville bara få knyta näven och känna adrenalinrus över reducering men tyvärr förpassas bollen inte in i nät utan ut mot slutet av straffområdet. Där dyker dock Lino upp och drar på volley. Den såg ut att kunna sitta som en nackfläta på Ledin, ifall inte en VT spelare dykt upp med en hjässa större än Södermanland och parerat likt en kofångare.

Givetvis gör sen Torup 3-0 i kanske det sista anfallet innan halvlek kort där efter. Det kändes än tyngre och det var tuffa sista 45 min man stod inför.

I halvtid drar Coach av sig överdragskläderna och beger sig in i matchen. Man behövde lite rutin där uppe i och med att Lillis fått kliva ut dryga halvtimmen in pga skada.

De 5 första minuterna av 2:a halvlek tar Tjörnarp kommandot och försöker ta sig framåt mot, en förhoppningsvis reducering och lite liv i matchen. Det ser hoppfullt ut ett tag men tyvärr ger det inget resultat och rent allmänt av 2:a halvlek så får man bara säga att hemmalaget är bättre.

Torup sätter 4-0 innan Ellos gör en fotparad, modell större som såg ut att vara ett givet mål på förhand.

Slutresultatet blev sedermera också 4-0.

Topp 3:

1. Rickard   -  Gör en fin match på sin vänsterkant och så småningom lite överallt på mitten stundtals. Fin vänsterfot som visar sig i passningspel, förmåga och göra sin gubbe här och var och även på fasta situationer.

2. Timtom -  Såg taggad ut och genomför en bra match från sin mittbacksposition. Gör bra avvägningar överlag.

3. Åge - Sliter som alltid på mitten, krigar om varje boll och är viktig i centrallinjen.

Sammanfattning: Känns som TBOIF var med i matchen stundtals, och stundtals desto mindre. Man vann för lite närkamper och hemmalaget avgick i slutändan med en tämligen rättvis seger.

Man får ta med sig att vara mer fysiska och ge sig ända in i kaklet i nästa drabbning. Framförallt så skall Torup ej få avgå med de 3 vid returmötet på Tjörnevallen senare denna säsong.