2013-02-17

TBOIF - Höör U 130217

Så var det dags, årets första träningsmatch och startskottet för försäsong -13.

För motståndet stod Höör U och 14.00 var tiden för avspark.  Givetvis skulle ingenting flyta på smidigt, där man bred och svettig lufsade fram som ett lokomotiv i lägenheten, på jakt efter både det ena och det andra. Resultat - missad avgång och försening till match.

Väl på plats och med fastlimmat arsle på plaststol signerad av älvor och (ett fall för) frost så fick man se ett Höör som öste på rätt bra.

TBOIF lirade med följande elva:

Mål: Ellos

Hb: Dennis Mb Snorle Mb Kristoffersson Vb Johannes

Mf: Niklas, Lino, Timtom, MP och Lillis

Anf: Chrille

Bänken bestod av : Conny, Anton &  Walle 

Man spelade 4-5-1 och jag hoppas att alla namn är rätt här nu.

Hur som helst, matchen började senare än väntat så förseningen var inte lika stor som väntad.
Efter drygt 5 min på plats tog Höör ledningen. TBOIF:s försvar inte riktigt med på notorna, vilket slutar i att bollen förpassas i nät från rätt nära håll.

En stund senare rasslade det till i nät bakom Ellos igen. Detta föranledes av passivitet och man satt och längtade efter en bröstvärmare - modell " Magnus Samuelsson goes to college" och kaffegök med bas på raketbränsle och kokkaffe.

Dennis får nån minut senare gult kort. Det skulle delas ut ett par till av olika valörer framöver.

Efter det gaskar laget upp sig och har mer och säga till om. Man spelar sig framförallt fram - alldeles ypperligt dessutom, med ett fint kortpassningspel mellan olika aktörer - till att MP drar en härlig högercross snett framåt i djupet till Lillis. Ett bra, lågt avslut, uppvaktad av försvarare, men tyvärr en liten bit utanför stolpen.

Även en frispark i högerläge en bit in på Höörs planhalva leder till ett avslut på mål. En nick av Chrille, som dock relativt enkelt klaras av Höörs målis, tillika mannen som vaktat Tjörnarpsmålet de senare åren, Chris.

 När TBOIF kliver framåt och ser pigga ut på motståndar planhalva så får Höör läge för omställning och kvickare än Erik Hajas på receptbelagt koffein så står det sen 3-0.

Sen kliver Kristoffersson av och Anton kommer in i matchen, vissa justeringar görs i laget vid samma tillfälle.

Innan paus hinner herr domare plocka upp ostskivan några gånger till, en gång till Höör och två gånger till TBOIF. Chrille och  mannen som kan få en tröjdragning att se ut som en Picassotavla - Timtom inkasserar dessa.

4-0 i Paus och en kyla som hade fått Björn Ferreys lårmuskler att förtvina. Dessutom utan proviant då segerkassen inte lyckades inhandlas till detta tillfälle - givetvis ett fiasko i klass med att tappa shortsen när man badar eller, ja välj själv.

I 2:a gör Tjörnarp en del förändringar i laget. Ellos sadlar om till högerback, Walle går in i mål. Timtom in som mittmitt och MP kliver högre upp i banan på TT:s plats.

Sen skapas det lite halvlägen här och var, det mesta reds ut på ett lugnt sätt av aktörer i TBOIF tröja innan spelare i motståndarlaget bestämmer sig för att agera truck och sparka ner Tjörnarps målvakt.

Domaren - som i mitt tycke gör en stabil och förtroende ingivande insats, letar genast i fickan där kortet för tidigt respass brukar ligga och Färs och Frostas Christer Sandelin åker sen på rött kort. 

Ännu en incident dyker sen upp på Höörs planhalva. MP tar sig framåt och blir ordentligt kapad. En idiotsatsning som i mina ögon kunde lett till ytterligare ett rött. Det här är inte 87, du är inte Rambo och en träningsmatch på en Söndag i februari är inte Kung fu fighting.Hoppa in en situation likt en seglarmössa med dobbar och sula och hela köret är det dumstrut på. I samma situation skadar sig en en annan Höörs spelare och det såg illa ut. Aldrig kul och se.


Tränarna byter av varandra en stund senare, Conny in på plan istället för Lillis och förstnämnde får ett jätteläge, Tjörnarps klart bästa chans i matchen. En frispark in i Höörs straffområde möts av mannen som är säkrare i luften än Swedish airlines piloter, och drar till med en panna som normalt sätt sitter som en klapphatt på Gert Fylking bakom målvakt. Så skulle det dock inte bli, en galen reflexräddning av Chris ser till så att Höörs nolla förblir intakt. Det svettigaste jag sett sen Yordan Letchkov 94.

I slutet träffar Höör målställningen, en bra räddning av TBOIF:s målvakt hinns också med, nere vid högra stolpen.

Sammanfattning:

Höör spikar rätt snabbt tillställningen i första. Finns nån period där TBOIF visar upp ett fint spel, annars är det inte mycket och snacka om.  Det är första matchen för säsongen, det saknades spelare och det är bara och skrapa resultat och helheten ur sinnet och knyta näven inför framtida uppgifter.
























2 kommentarer:

  1. Fantastisk läsning som vanligt. Jag kan se allt framför mig. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, Ja jag hoppas att det hjälper till och få en liten bild av det hela iaf :)

      Radera