2013-03-09

TBOIF - Asmundtorp 130310




Den 10:e Mars 2013. Dagen som kommer kommas ihåg som när det blåste mer än en 300 man stark ensamble på panflöjt. Ett tag undrade man ifall man hamnat i Anders Glenmarks jeansskjorta på Visby strand i en sen 80 tals ballad.


Efter att ha provkört parkeringsplatser och lokaliserat både det ena och det andra ett tag så var vi tillslut på plats.

För motståndet stod Asmundtorp, ett erkänt kvalificerat motstånd med meriter från hög seriespelsnivå tidigare och även nu i serie längre upp än Tjörnarp.

TBOIF mönstrade för dagen följande lag och bänk:

Mål: Ellos

Hb: Samuel Mb: Snorle Mb: Timtom Vb: Johannes

Hm: Tobbe Cm: Åge Cm: Lino Vm: MP

Anf: Chrille Anf: Rikard

Avb: Dennis, Conny, Valle, Anton


Matchen drog igång och jag tyckte redan från start att man såg ett riktigt taggat Tjörnarpslag. Asmundtorp gjorde det som de bevisligen ville mest, dvs rulla boll på banan med kvicka samarbeten. Men TBOIF höll ihop det bra och visade att man ville stå upp och ge det hela en rejäl fight.

Stundtals lyckades dock motståndet såga sig igenom, varav en gång mer eller mindre var ett friläge ifall inte Snorle gett allt och klockrent tacklat bort lädret.

Förutom ett inlägg i - den helt oförutsägbara vinden som nickades utanför så tycker jag man lyckades hålla bra struktur på det hela överlag första 45.

Laget bjöd även på ett par fina lägen framåt, bland annat fick Chrille ett jätteläge mitt framför mål efter fint spel på motståndarplanhalva och avslutande överlämning av Rikard. Ett lågt avslut som Asmundtorps målvakt från min vinkel gör en kvalificerad parad på. En bra aktion från alla inblandade.

 Vid det här laget studsade mina skulderblad som mellanstadieelever i lunchkön och temperaturen måste snuddat vid  åtminstone -10, en intensiv kyla i klass med när man praktiserar på ICA, har köldallergi och måste hantera frusna grönsaker med handskar tunnare än näshår.

Tjörnarp hade tills detta lyckats stå emot på ett bra sätt och hade till och med kunnat ha ledningen, då slog dock oturen till och Asmundtorp tog ledningen. Ett inspel från höger i straffområdet förpassas tyvärr i eget mål bakom en chanslös Ellos och hemmalaget leder 1-0.

Bara en liten stund senare skapar dock TBOIF sin andra riktigt bra chans i matchen. Hörna från höger som tas av Rikard. Han lägger en kort till Tobbe, som passar väck killen som skulle stå ivägen och sen kommer Rikard till ett bra avslut med sin vänsterdoja. Ett högt skott som med en rejäl vindpust näst intill letar sig in i trakten av borte krysset/nättaket.

Tycker Tjörnarp förtjänade ett mål i detta läge.

Sen drar Timtom på sig ett gult kort, billigt tycker vi från linjen.Men det var uppenbarligen givet.

Ellos står för en mycket fin räddning en kort stund senare.

Sen slog Asmundtorp till och satte 2-0. Även 3-0 kom innan halvlek då en boll placeras rätt upp i krysset efter att bollen ej lyckats förpassas från straffområdet.

3-0 i halvtid men en halvlek som jag tycker laget gör på ett riktigt bra sätt mot ett starkt motstånd.

Andra halvlek handlar under en stor del av ren irritation.  MP och en Asmundtorp spelare kommer mot en boll vid sidlinjen på Tjörnarps planhalva. Deras spelare hoppar in med sulorna och bjuder på en jävligt ful och regelvidrig tackling. I min fotbollsvärld så blir det inte mer rött än så. Att man sen har mage och käfta emot efter ett jävla lastpallsagerande.. Ja det talar för sig själv.

Det delas ut ett par gula kort till under en kort tidsperiod senare.

4-0 sitter lite senare och på slutet orkar inte laget stå emot riktigt, tuffa skador en stor del av orsaken även om motståndet också är bra.

Dagens citat; "har ni ingen traktor att sitta i"     

Kommentar: Skall man trashtalka så får man ju för fan se till så man kan koka soppan på en hyfsat rak spik iaf. I detta fall var soppan dassvatten och spiken bortsupen.

Sammanfattning:   Tycker, siffrorna till trots att laget visar att man kan stå upp på ett bra sätt mot ett bra lag. Man skall defintivt ta med sig första 45 som helhet och jobba vidare.


På Lördag stundar nästa drabbning.

Heja Tjörnarp!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar