2010-05-27

TBOIF - Färingtofta 100527

Så var det dags för revansch och himmamatch mot Färingtofta, efter debaklet mot Västra Torup senaste matchen på Tjörnevallen så var det bara 3 pinnar som gällde.

TBOIF ställde upp likt följande:

Mål: Chris

Hb: Mogge Mb: Kristoffersson Mb: Torres Vb: Johannes

Cm: Åge Cm: Ellos Cm: Lino

Anf: Frykis Anf: Dansk Anf: Lillis

Bänk: Jocke, Rickard,Juan,Timtom

Matchen drog igång och man såg direkt att det var Tjörnarp som skulle ha matchen och var spelare till spelare bättre. Men man vinner inga matcher på pappret och det såg vi ju alla i matchen mot VT.

Tyvärr fick TBOIF efter en stund en tuff inledning då laget misslyckades få bort bollen på Färingtoftas hörna med medföljande boll rätt upp i taket, ett skitmål helt enkelt, men matchen var fortfarande ung.

En annan detalj i 1:a halvlek var en klockren idiot som beträdde sig i nr 21 i Färingtoftas tröja, en feg skitstövel med specialitet av efterslängar och framför allt mot huvudet, vilket Ellos fick erfara och även Torres höll på sig att få en smäll, en av många andra skall sägas för den skiten kom lika fel som Peter Jöback i en respektabel persons skivsamling.

Tillslut tröttnade Torres och gav igen, helt rättfärdigat enligt min åsikt, kanske var det dock tur att strutsen i tights och topp som kallades domare missade det, han kunde lika gärna suttit hemma och tittat på matiné för han hade inte ett rätt denna match, vilket vi kommer till lite senare även.

TBOIF nötte på med ett par fasta situationer och hörnor som resultat och på 2 av dessa lyckades Tjörnarp rättvist vända matchen till 2-1, 2 mål av Dansken gjorde att vi ledde i halvtid.

Färingtoftas målvakt gick till paus med ett paket ischocklad och ett tappat självförtroende efter 2 ganska eller skall vi dra till med kraftiga rembrandts? Jo jag tror vi väljer det senaste för oj vad tafatt det var. Olyckligt för han, men skönt för TBOIF såklart.

2:a halvlek var 45 min Tjörnarp mot Färingtoftas mål, med tillhörande missar, att inte TBOIF ledde matchen med åtminstone 5-6 mål när matchen sammanfattades var ett mirakel.

Vi stod nervösa och undrade när spiken i kistan skulle sättas? Innan vi kommer till detta så hade domaren en egen föreställning i så helvetiskt mycket högmod så man trodde han skulle skita på sig.

Coach protesterade mot ett av många fatala misstag från denna ödets miserabla siluett, och då svarar idioten med att kasta pipan på Coach och menar på att han skall ta över matchen istället, varav Coach kastar tillbaka pipan till "domaren" och är smått förundrad vad fan som nyss hände.

Efter det blir Coach uppvisad på läktaren och ännu ett kapitel i Svensk domarkårs historia är skrivet.

Hur som helst, TBOIF missade lägen, rent oflyt i vissa situationer, bland annat så hade Frykis en elegant lobb med bresidan som satt i insidan av stolpen och studsade ut parallelt med mållinjen, ett grymt öde för ett avslut som var värt att bejublas av nätrassel. Bara att kämpa på Frykis, bolljäveln kommer sitta där snart!

I slutändan så kom TBOIF till att punktera matchen till allas förnöjelse när Åge tog tag i bollen och satte ett lågt skott från straffområdeslinjen och 3-1 var ett faktum, förjävla skönt!

Topp 3:

1. Dansk - Med 2 mål och överlag jävligt god arbetsmoral så var han i mina ögon bäst på plan, tog flera uppoffrande löpningar och var en viktig pjäs där framme.

2. Åge, sliter som vanligt ordentligt på mitten i båda riktningar, kryddade detta med ett par härliga tacklingar på supportens kant och krönte sen det hela med att sätta 3-1.

3. Johannes, gör en mycket bra match på sin vänsterbacksposition, säker bakåt och hade ett par bra saker för sig lite längre fram, framförallt i 2a halvlek riktigt bra.

Alla ni andra på plan och bänk skall såklart som alltid annars också ha ett stort cred!

Ett sista tillägg tillägnas veteranen i Färingtoftas backlinje som fick sig en liten pik av en i Supporten en bit in i 2:a och svarar med tummen upp och en liten kontring tillbaka, glimten i ögat är alltid lika skönt att skåda!