2010-08-12

TBOIF - Verum 100811

Serie omstart! Det vi väntat på i åtskilliga veckor, dags att jaga jävelen på Jägersborg och Nävlinge (men även Ignaberga som hann förbi på sluttampen under vårsäsongen)

Återstarten skedde mot Verum, denna gång på deras matta, matchen i seriens begynnelse i den då bistra vårvinden på Jeppavallen slutade då 7-0 till Tjörnarp men vi visste att det var en ny match med nya förutsättningar, då är då och nu är nu, och såklart skall man inte sticka under stol med hemmaplansfördelen.

Nåväl, TBOIF ställde för dagen upp med följande elva:

Mål: Chris

Hb: Snorle Mb: Kristoffersson Mb: Torres Vb: Lillis

Mf: Ellos Mf. Lino Mf: Åge

Anf: Timtom Anf: Frykis Anf: Alex

Bänk: Viktor, Johannes, Dennis

Matchen drog igång och det tog väl, tja vad tog det? kanske 1 minut innan Ellos får en boll på djupet, fortsätter löpningen, Verums målvakt kommer helt fel, vilket man såg från Häglinge, och river således ner han. Och domarn pekar på skopunkten, alltså straff.

Och i och med att vi lyckats filma ett par straffar tidigare under säsongen så kommer här en till, enjoy:

Inget snack om saken och Frykis var därmed uppe på 5 baljor för denna säsong, bättre start kunde man knappast bett om. Detta leder då även till att TBOIF de följande minuterna trycker på och skapar fler lägen, det ser ut att kunna utökas ett par gånger men tyvärr icke, anfallet är rörligt och bra och Timtom ger Verums vänsterback ett helvete.

Sen skiftar matchbilden igen och Verum tar sig in, mest pga deras duktiga centralmitt i tröja nr 7 som, om han inte var lagkapten iaf betedde sig som en på planen, Verum kom upp väl och skapade ett par bra lägen, bland annat en låg hörna som klackades vidare och sånär gick in. En stund senare slogs en lyra på bortre stolpen som bara skulle förpassas i nät men som Verum spelaren antagligen blev för säker på och satte utanför, tack för det!

Runt 30 min in anfaller TBOIF bra och Ellos nickar tillslut, inte alls oävet och det kunde även där varit nätrassel med lite tur.

Men 2-0 skulle komma och det efter ett mycket fint anfall och passningspel, Åge startar med att lägga till Lillis som lägger en fin boll till Frykis som kommer in i straffområdet på vänstersida, lägger bollen parallelt in i mitten där Timtom kommer och stör motståndarförsvarare som då rakar in bollen i eget nät, utökat! Dejligt!

Slutet på 1:a tycker vi från läktarhåll att TBOIF håller bollen väl och tar även över matchen igen.

2:a halvlek är inte gammal när Lillis tar sig förbi i sin klassiska rusch på vänsterkanten och drar in en boll mot mitten, där kommer Timtom och drar till den och 3-0 är ett faktum, efter ett par matcher där marginalerna varit emot mannen med löpsteget/ni tar mig aldrig levande ungefär, så var det klart rätt man att få dra dit den. Där kändes även matchen stängd, Verum kändes trötta.

Sen kör Tjörnarp på och lägger upp elegant anfall på anfall med Viktor i rollen som regisör, mycket snyggt samspel och kombinationer som Verum inte alls hinner med i och med lite mer skärpa så hade TBOIF gjort iaf ett om inte fler mål där.

Skall tilläggas att Verums målvakt även gör ett par bra parader som håller siffrorna nere.

Men målet hängde i luften som Lois Lane gör i Stålmannens mynning och efter slarv att Verum i uppspelsfasen så får Ellos bollen mitt på deras planhalva, avancerar, gör en gubbe och drar behärskat in ett lågt skott till 4-0.

På hörna lite senare av Åge från vänster så lyckas Timtom dra in sin 2:a boll för kvällen och 5-0 var ett faktum, helt rättvist.

Sen skapar TBOIF en del lägen på slutet även, främst genom mannen som nämnst mer i denna text än alkohols förkastliga sluteffekt i tv (skippa dubbelmoralen), och han kunde med lite tur blivit 3 målskytt.

I slutet får även Torres känna på sin gamla centerposition, efter krampkänning lämnat planen ett tag tidigare så var det dags att beträda planen igen, lite besviken blev man att det iaf inte kunde blitt ett gult kort :) Men insatsen därbak var prickfri denna kväll.

Sammanfattning: Skön och viktig start på höstsäsongen, bra fokus, perfekt start och bra att vi får än mer spridning på målskyttet, det är viktigt att många kan dra dit den.

Topp 3:

1. Åge - Kanonmatch, gör sitt jobb som vanligt väl och gör många bra avvägningar med boll.

2. Torres - Stabilare än en krukväxt på en solig balkong i försvaret, står för viktiga brytningar i bra lägen för Verum i 1.a halvlek.

3. Frykis - Enormt viktig i anfallspelet, har lekstuga ihop med Viktor ett par gånger i 2:a halvlek, har även utformat sig som en än mer säker straffskytt.

Att utse topp 3 denna kväll var tuff då det fanns ett par andra kandidater som också låg väldigt nära, men ni får väl hata oss framöver ni som inte blev valda, vi är vana vid att ta skit :)

Övriga tillägg: Glädjande att se Kristoffersson på planen igen efter sin handskada innan sommarens början, välkommen tillbaka! Lika placeringsäker som vanligt, ruskigt bra!

Kul och se Dennis hojta sitt namn på mittplan i 2:a halvlek och sen göra en Per Carlén dvs vända om med två Verum spelare som skulle nicka, det är fan heder på den :)

Och såklart 2 målskytten, vi lovade dig en pallplats när du väl nätade, men nu är det som det är, du får en 40 spänn och en dvd med utbränd vuxenunderhållning framöver istället, ok? :)

Skämt åsido, bra insats och du får två dvd:er.

Cred till hela laget sen, jävligt gott och se att vi gör en så bra insats och ändå har ett par man borta som återkommer till matchen på Fredag mot Wisseltofta hemma, då skall vi ta ytterligare 3 poäng och fortsätta The walk of Victory höst 2010!