2010-08-13

TBOIF - Wisseltofta 100813



Hann inte gå mer än 1 dag imellan så var det dags igen, denna gången returmöte med Wisseltofta hemma på Tjörnevallen, en fantastiskt fin kväll för fotboll på en gräsmatta som man nästan blev lite upphetsad över.

Motståndet var tufft, i första mötet i våras uppe i Wisseltofta så gick vinsten till TBOIF med 2-1 men i sanningens namn så var dem bättre, å andra sidan vinner man inte om man inte gör mål, man kan vända och vrida på det där i evigheter men att dem är riktigt bra och en svår motståndare för Tjörnarp är det inget snack om.

TBOIF ställde upp med följande lag:

Mål: Chris

Hb: Snorle Mb: Torres Mb: Kristoffersson Vb: Lillis

Mf: Ellos Mf: Lino Mf: Åge

Anf: Timtom Anf: Frykis Anf: Dansk


Bänk: Pudding, Samuel, Robin, Jonas

Matchen gick igång och likt senast tog TBOIF initiativet och började direkt med ett fint anfall som med lite tur kunde slutat i eufori men i slutsekund avbröts av Wisseltoftas försvar.

En stund senare kommer Tjörnarp fram igen, bollen till Timtom på högern som tar emot och lägger en smart passning mellan försvaret mot Dansk, men den för övrigt utmärkte och sympatiske Wisseltofta målisen är snabbt ute.

Efter det så var det ganska bedrövligt ur Tjörnarps synvinkel, Wisseltofta tog likt uppe i 1:a mötet kontrollen över spelet och TBOIF fick för stora glapp i laget, mittfältet sjönk för långt ner och tillät W-tofta att äga mitt och låta Tjörnarp löpa sig trötta.

Man satt och väntade på ett 0-1 mål ett tag men som tur var så var skärpan i deras avslut inget vidare, den svettigaste chansen var på fast situation, en lyra mot straffområdet där Ellos råkar nicka mot eget mål men Chris gör en högklassig räddning och styr ut till hörna.

I halvtid stod det 0-0 och det fanns en hel del att fundera över på ifall kvällen skulle sluta i glädje.

2:a startade och vi såg ett helt nytt Tjörnarp, som tog för sig ordentligt, ville visa vem som spelade hemma och direkt satte hög press mot Wisseltoftas mål och deras väktare mellan stolparna.

Det skapades en kavalkad av chanser, Dansk blev frispelad av Frykis men fick felstuds och bollen fångades lätt, Jonas kom in och drog en boll i stolpen och fick även lite senare en 2:a chans då han frispelades och sköt ett bra skott men där målvakten igen visade sin fina blick för spelet och gjorde ett bra ingripande.

Såhär fortsatte det ett tag, Tjörnarp hade bollar nära mållinjen, rensade på mållinjen och parallelt med den samma, hade jag varit stark så hade jag antagligen sett ut som Stig Ossian Eriksson vid det laget.

Torres tog sedan det där gula kortet som man kände igen, men skall tilläggas att det var ett helt korrekt taktiskt drag då W-tofta annars hade haft ett giftigt kontringsläge och troligtvis även renderat i friläge.

Man satt som sagt och vred sig i plågor och tittade på matchuret, följde minuterna slaviskt och svettades.

Man blev dessutom inte lugnare när W-tofta en stund från slutet drar in en boll från höger in i Tjörnarps straffområde där en kille kommer och sätter den i stolpen, ytterst nära 0-1 och en mardröm. Ovanpå detta hade de ett par giftiga skott som Chris avvärjde mycket bra.

Men! så kom det, när man trodde att det skulle skita sig så fick Tjörnarp hörna, bollen slogs in i mitten och där kom Frykis på bollen med pannan och sätter bollen i nät, och det här är också varför det är så förjävla underbart med sport, det slår alla bedrövelser man även upplever , ett förlösande mål som betydde så extremt mycket, och det märktes på alla, på hela laget och på oss på läktarn.

Efter detta var det drygt 4-5 min kvar av tillställningen och då hann även Dansk med att dra dit 2:an efter ett inlägg som touchade en försvarare så kom han på bortre och kunde styra in bollen med pannan förbi målisen. Segern var bärgad!

Topp 3:

1. Chris - Räddar TBOIF vid flera tillfällen då det stod och vägde och även när W-tofta var bättre, agerar säkert i luften och sköter sig överlag prickfritt.

2. Frykis - Gör det ofantligt viktiga 1-0 målet, sätter press mot motståndare i alla lägen oavsett matchbild och han är högst förtjänt av målet.

3. Kristoffersson - Motivering överflödig egentligen, en förjävla bra försvarare helt enkelt, man behöver inte säga mer än så.


Sen vill vi på Supporten rikta en extra eloge mot Wisseltoftas målvakt, förutom en förjävla duktig målvakt så även en sån som man absolut hade kunnat ta och hivare en bägare me pilsner ihop med. Du skall fan ha heder och lycka till framöver!


Höstsäsongen har börjat på bästa sätt med 6 pinnar och vi fortsätter att ligga hårt på lagen framöver, precis som det skall vara. Jag är grymt imponerad över den lagmoral som visas upp gång på gång, det är inte första gången i år som vi slitit och tillslut lyckats sätta bollen då det gått troll i den för övrigt. Fortsätt så gubbar så blir det fulsprit och dans på borden när serien tar slut!

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet pågar och kan inte annat än hålla med er. Tycker dock det är av yttersta vikt (eller nästan i varje fall) att delge för er som missade när jag prylade Neger Calle i halvtid. Annars fick ni med allt! :)

    SvaraRadera
  2. Bra tillägg där Pudding, men han heter faktiskt Juan officiellt, det är bara inofficiellt som vi kastar tomater på han och kallar han annat :)

    Sen var det en klar vinst för dig där, en stabil halv nelson du utdelade.

    SvaraRadera
  3. Ber om ursäkt för mitt misstag där!

    SvaraRadera