2010-10-09

KVAL! match 1 av 2

Efter en överjävligt moraliskt stark vändning så tog TBOIF hem första akten av kvalet denna eftermiddag, 3-2 blev slutresultatet på en mycket fin plan uppe i Härslöv, dessutom en läktare som man får ge beröm för.

TBOIF mönstrade följande elva + bänk:

Mål: Chris

Hb: Ellos Mb: Snorle Mb: Mogge Vb: Danne

Hm: Timtom Cm: Lino Cm: Åge Vm: Lillis

Anf: Frykis Anf: Dansk

Bänk: Rickard, Torres, Alex,Juan, Kristoffersson (skadad)

Första 30 var dock inget och hänga i julgranen, TBOIF såg nervösa ut och hängde inte alls med i händelserna, eller rättare sagt, det var alldeles för stora glapp i laget - Härslöv fick alldeles för mycket tid på sig och kunde diktera vilkoren.

Matchminut 6 så satt 1-0 till hemmalaget, en långboll som togs ner i steget och så en avslutning i bortre hörnet förbi Chris.

2-0 kom dryga kvarten senare då en Härslöv spelare får träff på en boll vid ungefär straffpunkten efter hörna och bollen går rätt igenom mer eller mindre.

Innan dess hade även hemmalaget haft en stolpträff och Tjörnarp var illa ute.

Men så kom vändningen! Runt matchminut 35 så reducerar Tjörnarp genom Torres, fint framspelad av Juan, som gör en elegant enmans föreställning och spelar in i mitten, väl där så drar Torres in den i bortre hörnet och det var match igen.

Och se på fan, bara nån minut senare så var det kvitterat, och det genom Åge efter ett elegant anfall av ett Tjörnarp som ville framåt och ha mer, en sjuhelvetes vändning på tillställningen!

Resten av halvleken hade TBOIF tatuerat in sitt namn i och det kunde varit ledning i halvtid, Timtom hade en fin chans bland annat i en sekvens där det ven bollar åt alla håll i Härslövs straffområde.

2-2 i halvlek.

2:a halvlek så böljar det hela fram och tillbaka en hel del, TBOIF har tag om det i en period, sen har hemmalaget spelet rätt mycket utan att skapa allt för mycket, förutom efter ett kommunikationsfel mellan försvar och målvakt, ett skott som går paralellt med mållinjen.

Men det skulle visa sig att 2-2, som för övrigt är ett helt jävla lysande resultat inför nästa match, hemma på Tjörnevallen, det var inte slut där.

Torres går omkull i Härslövs straffområde, en solklar knuff och domaren pekar äntligen på punkten, för tillägg så var det 2 solklara straffar som TBOIF skulle haft i 1:a.

Fram kliver Juan och drar bestämt och säkert in 3-2 med en mycket fint slagen straff.

I samma sekvens som straffen döms så drar en Härslövs spelare på sig sitt 2:a och får gå till duschen, han passar på att försöka studsa matchtröjan i gräset samtidig utan större lycka, polyesters största tillgång är inte att agera bra mot gräs i det syfte han hade tänkt sig.

En jävligt stark vändning som bara visar att KOMMA TILLBAKA är mottot för laget i år, det är inte första gången i år som laget mot alla odds rest sig och tagit hem spelet, och det är fanimej högsta respekt för detta. Många hade räknat ut TBOIF efter första 30 men laget ville annat och utgångsläget inför avgörande akt nästa Lördag är helt lysande bra, men jobbet måste såklart göras hemma också.

Tyvärr fick dansk en smäll mot samma öga som han fick sig en ordentlig körare härom matchen och fick utgå idag, även så Ellos efter att ha vridit knäet i en duell i 2:a, ovanpå detta så kunde Kristoffersson inte ens starta. Vi sätter det största hopp till att alla 3 aktörer kan medverka nästa Lördag!