2010-06-06

TBOIF - Mala 100606

Så var det dags för årets andra möte mellan Tjörnarp och Mala, senast var på försäsongen där Tjörnarp vann med rätt klara siffror.

Så det fanns optimism i tanken när färden styrdes mot Mala, även om träningsmatch och serie är två skiljda saker.

TBOIF ställde för dagen upp med följande elva och bänk:

Mål: Chris

Hb: Timtom Mb: Torres Mb:Kristoffersson Vb: Rickard

Cm: Frykis Cm: Lino Cm: Mogge

Anf: Åge Anf: Juan Anf: Dansk

Bänk: Snorle,Lillis, Alex, Jocke och Posta Chrille

Efter en jävligt karg hård och kall vinter så tog moder natur revansch genom att duka upp ett väderbord med stekande sol och en hetta som hade tagit musten ur den bäste friluftsentusiast.

Matchen började tyvärr med att Mala spelade sig fram till ett friläge på vänsterkant i straffområde där bollen sedermera förpassades till nätmaskorna bakom en chanslös Chris, och Mala hade fått en start precis som de ville. Bittert men matchen var fortfarande ung!

En stund senare, lite drygt tio min in i matchen fick TBOIF ett fint läge där Åge drog iväg ett bra skott som tog på motståndare eller målvakt (såg fan inte vilket för ett halvt kg Andersson flöt över ögonen i riktning från pannan). Hur som helst blev det hörna och man kände att laget hade börjat jobba sig in i matchen.

Efter en kvarts spel, ja till och med matchminut nr 16 i ordningen så tog Timtom och drog iväg ett lågt inlägg mot Malas straffområde, väl därinne stod Dansk och tog emot bollen, när man mest trodde att det skulle rinna ut i sanden så vände han på en 5 krona och drog iväg en vänster som satt utom räckhåll för Malas målis. 1-1 var ett faktum, jävligt skönt!

Sen stod en av Malas spelare för årets Jenna Jameson, borde haft en pokal för det svandyket som antagligen Ulrika Knape hade delat ut en 10:a för, vilket domaren mycket väl och borde delat ut ett kort för men domarteamet skötte 1:a halvlek bra annars.

Ett par min senare stod Malas försvar på hälarna och Lino satte en hög djupledsboll mot Dansk som vann sin kamp mot den sista försvararen, blev ren med målvakten och satte behärskat 2-1 till TBOIF, pilsnern satt som den aldrig gjort förr!

Sen tog Tjörnarp över matchen och hade bra koll på det mesta tycker jag, fram tills ungefär halvtimmen spelat då Mala tog sig fram till ett jätteläge där första skottet täcktes bort innan nästa Mala spelare på bollen drog iväg en boll till månen när målet för övrigt låg inom räckhåll för en kvittering. Tack för det får man väl säga.

Istället för kvittering så fick TBOIF en hörna lite senare där Åge prickade en Dansk skalle vid första stolpen och 3-1 satt i nät, ett hattrick för dansken.

Och innan vi nådde halvtid kunde Tjörnarp haft ett par mål till, Dansk frispelade Juan aka Calle som tyvärr la bollen precis utanför stolpen, när man nästan hade räknat in 4-1.

En stund senare drog samma aktör till med ett sjuhelvetes skott som Malas målvakt gjorde en grymt bra parad på.

3-1 Kändes bra i halvtid och ganska betryggande ändå.

I 2:a halvlek fick Tjörnarp en drömstart när bollen landade hos Calle på högerytterposition, utan egentligen en medspelare i närheten satt vi och väntade på att laget skulle flytta upp, då drar han istället iväg en skottlobb som seglade in över en målvakt som antagligen fortfarande inte uppfattat vad som hände. Ett sjuhelvetes vackert fotbollsmål.

Sen tappades tyvärr fokus och Mala tilläts göra 2-4 på hörna efter en fin räddning av Chris på skottet som orsakade den fasta situationen från början.

Nån minut senare fick Lino gult kort och domaren började tappa matchen tyvärr, något som vi kommer vidare till senare (hur jävla svårt kan det vara att upprätthålla en konsekvent bedömning? Skaffa en ordentlig licens och snyt er Skånes domarförbund)

Calle hann med att pricka stolpen, innan herr linjeman och mr huvuddomare tyckte det var dags att ge Mala en setboll, varav Mogge fick 2 gula kort på kort tid och sedermera fick det röda.

En liten stund efter detta fick Mala även in 3-4 och det kändes jäkligt jobbigt, det var onekligen lite brygga på laget även om det slets på plan.

Men faktum var att förutom nån ströfrispark som Domarna lyckades finna så tog TBOIF tag i det efter detta överlag, nervös var man men någon extrem chans fanns inte egentligen för Mala, istället kunde TBOIF med lite flyt gjort 5-3 i slutet.

Efter många om och men och inte den bästa 2:a halvlek så blev det tillslut 4-3 och sköna, välbehövliga 3 poäng.

Topp 3:

1. Dansk - Hattrick och visar varför han är lagets bästa målskytt

2. Lino - Som oftast formidabel på mitten, vinner de viktiga närkamperna och la en fin macka till Dansks 2-1

3. Calle - Håller i bollen mycket bra, både i 1:a men framförallt i 2:a när vi behöver det, gör ett fantastiskt mål dessutom.

Tyvärr råkade Kristoffersson under 2:a halvlek bryta armen och riskerar bli borta ett tag, förjäkla tråkigt, vi hoppas på det bästa och ett snabbt tillfrisknande!

Dagens Kalle Anka: Jag vet inte ifall jag skall dela ut det till den figur på linjen som uppenbarligen har uppmärksamhetsproblem sen tidigare eller ifall gåsen som hade huvudpipan skall få den, därför får ni dela på den. Kalle och Anna Anka, grattis, ni gjorde bort er grundligt!

För övrigt! Håll utkik på vår bilddagbok där matchbilder tagna av Sara kommer dyka upp inom kort, Supporten tackar Sara för detta initiativ!