2010-06-18

TBOIF - Skånes Fagerhult 100618




Så vände serien denna Fredag kväll uppe i Skånes Fagerhult, Tomas Andersson Wij brukar sjunga "evighet", och det var ungefär vad det tog och köra dit, ibland undrade man ifall man någonsin skulle få se stället överhuvudtaget.

Men vi hittade dit och det var mycket trevligt och se ännu en ny plan och inramning.

Uppvärmningen såg bra ut och grabbarna såg jävligt sugna ut på nya poäng.

TBOIF ställde för dagen upp med följande lag:

Mål: Ellos

Hb: Mogge Mb: Snorle Mb: Torres Vb: Lillis

Cm: Frykis Cm: Lino Cm: Åge

Anf: Rickard Anf: Dansk Anf: Johannes

Bänk: Juan, Timtom, Jocke

Matchen gick sedermera igång och det var mycket krigande första 10 min, inget av lagen som direkt tog kommandot utan relativt mycket bytande av boll mellan TBOIF och SF.

Drygt kvarten in i matchen fick TBOIF sin första riktigt bra chans och det började med att Dansk la en fin crossboll ut på vänsterkant där Lillis tog emot, gjorde sin gubbe och drog in ett inlägg, där Frykis drar till direkt och Skånes Fagerhults målvakt får sträcka ut och göra en kvalificerad räddning.

Ett par min senare var det Skåne Fagerhults tur att få ett farligt läge, SF fick frispark till höger på TBOIF:s planhalva, bollen gick in och efter lite studsar fick en av deras spelare fritt skottläge precis framför mål men drog den med full kraft över ribban, det tackar vi för.

Sen flöt tiden på, lagen bytte boll lite här och där och det var mycket närkamper.

Runt 25:e min las en fin djupledsboll mot Johannes, som kubbade satan men SF back hann före och avvärjde.

Bara min senare fick TBOIF nästa chans, ett inkast från vänster togs emot av Dansk utanför SF:s straffområde, vände snabbt och drog till med vänstern, ett tungt skott, inte alls oävet men en bit utanför bortre stolpen. Kändes lite som TBOIF hade lite fördel i spelet ett tag.

Sen slarvade Tjörnarp till det rejält och bjöd Fagerhult på ett friläge, men Ellos visade sina gamla målvaktstakter och gjorde en fin parad och räddade laget från underläge, (är det någon position vi ej bör vara oroliga för så är det mellan stolparna, vi bör ha bäst målvaktsbesättning i hela serien).

Nämnde tidigare att tiden flöt på, att säga att spelet överlag gjorde det vore att dra en lögn rätt upp i allas ansikten, och för den kan vi tacka den uppmärksamhetskåte personen i gul tröja och svarta shorts, han blåste på bokstavligen talat allt och frustrationen ökade, från vår bänk, från oss på läktaren men även från SF:s bänk. Men vi återkommer dit senare för det skulle lugnt sagt inte bli bättre ju längre matchen led, och då menar jag LED!

0-0 i halvtid, bollinnehavet var relativt jämnt och det kunde varit mål åt bägge håll.

2:a halvlek började med dubbelhörna för TBOIF, dock relativt ofarligt.

Minuterna senare jublade vi högt på läktaren, då hade följande scenario inträffat, Juan hade gjort bort sin gubbe utanför SF:s straffområde och dratt iväg ett skott mot mål, varav Fagerhults målvakt släpper en billig retur och Åge dyker upp, bollen sitter i nätmaskorna och vi var övertygade om en viktig ledning, men linjeman hade annan uppfattning (och vilken uppfattning sen, lär dig reglerna, BYT JOBB! jävla pucko) och målet underkändes sedermera.

Under 2:a halvlek fortsätter skämtet till domare och blåsa på ALLT! Silvia Saint hade varit avundsjuk, det kan jag sätta mitt sparkonto på. Obegripliga domslut gång på gång på gång, bland annat så stod herr linjeman för 2 helt horribla offside vinkningar där TBOIF haft fritt fram mot Fagerhults målvakt.

Coach lackade helt rättfärdigt ur och ifrågasatte vad fan som inträffade, varav han får en varning. Lite senare dyker mr jackass upp igen, hittar en anledning helt i paritet med hur han framstod tidigare, med andra ord fullständigt korkad, varav han visar upp coach på läktaren och dessutom säger åt han att sluta röka!! Och vad i helvete den okunnige -piiiip- (världens äldsta yrke) har med det och göra vet ingen, irritationen var fullständig.

Iaf, i 64:e min fick TBOIF frispark och Dansk la en fin vänster in mot mål, en sån boll som alltid är farlig för målvakten vet i princip aldrig vad som skall hända, ifall nån skall toucha eller icke, iaf så gick bollen förbi alla och smet precis utanför, det var inte många millimeter imellan.

Lite senare sticker Fagerhult upp och får ett friläge, men Ellos gör ännu en fin parad.

Sista 20 bestod inte av mycket mer än kämpa och vansinne på domarna (vilket inte inkluderar den yngre linjemannen på bortre långlinjen som skötte sig bra), bland annat fick TBOIF 2 gula kort, Lino åkte på det ena och Mogge fick det andra.


Matchen slutade 0-0 och efterspelet handlade om hur i helvete vissa kan få licens till att döma, det var skrämmande dåligt, vilket domarna också fick höra.

Topp 3:

1. Ellos - Visar att han är gammal målis och gör det jäkligt bra, 2 direkt avgörande räddningar och ett allmänt säkert intryck.

2. Snorle - Placeringsäker och solid som vanligt därbak.

Och denna kväll blir det ingen 3:a för ikväll introducerar vi kalkonen

Man behöver inte doktorera för att förstå vilka detta går till, matchen bestals på en röd tråd, TBOIF bestals på 2 frilägen och även om SF också drabbades så fick de mer med sig än vad vi fick. Jag vet inte vad mer man skall säga än det som sagts, kanske att ifall spelare skall bli avstängda så bör även domare kunna bli det.

Jag vill citera en text om dårarna, den lyder:

"Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete iaf, för om man drömmer om Paris hamnar man på något vis, lik förbannat i Hudiksvall"

Grattis till en överjävligt usel insats, botten nivån är defintivt lagd, nu kan inte funktionärerna bli sämre.


Till sist så skall grabbarna i Skånes Fagerhult ha heder för de trevliga orden när matchen var över, ett lycka till som visar sportslighet och att man utanför planen kan gå vidare, ni skall ha ett lycka till ni också, dock inte på TBOIF:s bekostnad :)

Nu tar vi nya tag och ser framemot matchen mot Nävlinge den 23:e, en riktig värdemätare.

KOM IGEN TBOIF!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar